Καλώς ήλθατε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου των Καρδαριτσιωτών

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου 15/8/18

Νέα Αυγούστου 2018

Η θεία Λειτουργία για την κοίμηση της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας παραμονές της εορτής, 14 Αυγούστου. Πλήθος πατριωτών και επισκεπτών παραβρέθηκαν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάστρο. Ο πρόσφατα ανακαινισμένος και πλακοστρωμένος προαύλιος χώρος του ναού, που έγινε δωρεά του πατριώτη Παντελή Γιαννακοπουλου, έκλεψε τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν τα 20 μικρά παιδάκια ηλικίας έως 10 χρόνων που γέμισαν την εκκλησία την ώρα της θείας Κοινωνίας..

Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και την λήξη της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά από τον σύλλογο.. Στην λαχειοφόρο που έγινε, κληρώθηκε μια γίδα, προσφορά του Ηλία Ζαφειρόπουλου. Ο τυχερός ήταν ο Χρήστος Μουρούτης.. Η Παναγία πάντα μαζί μας και του χρόνου να είμαστε πάλι στο χωριουδάκι μας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το 14ο Καρδαριτσιώτικο Αντάμωμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παρά το πρόσφατο πένθος, επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντα ήταν να γίνει κανονικά το Αντάμωμα. Η βραδιά αφιερώθηκε στον Μπάρμπα Μήτσο και σχεδόν 200 πατριώτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και γενικά όσους στηρίζουν συνεχώς τον σύλλογο, είτε με οικονομική ενίσχυση είτε με την εργασία τους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των έργων του συλλόγου: Ανακαίνιση των ειδών υγιεινής της αίθουσας, τοποθέτηση πόρτας αλουμινίου στην τουαλέτα και τοποθέτηση έξτρα πάγκου στην κουζίνα. Τέλος ανακοινώθηκε η έναρξη εργασιών για την δημιουργία ξενώνα στον χώρο δίπλα από το σχολείο, που θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ατόμων.
Οι εκλεκτοί μεζέδες και τα ποτά που προσφέρθηκαν ήταν δωρεά του συλλόγου.. Μετά την ομιλία, το γλέντι και ο χορός ξεκίνησε και κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
Την Πέμπτη 09 Αυγούστου, απεβίωσε ο πατριώτης Δημήτριος Δουρίδας του Χρήστου (Μπάρμπα Μήτσος Μπουρνέλης). Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρδαριτσίου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.